Θωμόπουλος: "Ο Χολαργός δεν έχει ταβάνι"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Ο Χολαργός κατάφερε να πανηγυρίσει την άνοδο για δεύτερη σερί σεζόν, φτάνοντας πλέον στη National League 1. Ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας, Θανάσης Θωμόπουλος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τα στοιχεία που έκαναν τον Χολαργό να ξεχωρίσει, τους στόχους που έχουν τεθεί για τη συνέχεια, αλλά και το σύστημα διεξαγωγής της National League 2.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

- Τι είναι αυτό που έκανε τον Χολαργό να ξεχωρίσει;
"Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει κάποια μυστική συνταγή. Αυτό που έχω ως φιλοσοφία και σκοπό είναι να παίζουμε σύγχρονο και γρήγορο μπάσκετ. Δίνω έμφαση στο κομμάτι της επίθεσης, σε πολύ μεγάλο βαθμό. Οπότε κοιτάζω να βρίσκω κάποια χαρακτηριστικά παικτών που να ταιριάζουν στη φιλοσοφία και τα "θέλω" μου. Από την αρχή της σεζόν καθιστώ ξεκάθαρους τους ρόλους, τι μπορεί αν διεκδικήσει ο καθένας στο γήπεδο. Θεωρώ πως αυτό είναι κάτι σημαντικό για να ξέρουν οι παίκτες τι περιμένω από αυτούς κι ο καθένας από τον συμπαίκτη του".

- Είναι η δεύτερη σερί άνοδος, μέχρι πού θέλει να φτάσει ο Χολαργός;
"Είναι η δεύτερη σεζόν με την ομάδα. Θεωρώ πως ο Χολαργός δεν έχει ταβάνι. Η διοίκηση είναι χρόνια στην ομάδα, με εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο. Αυτός της Α1. Οι άνθρωποι αυτοί λοιπόν έχουν ζήσει τον σύλλογο από τα αλώνια μέχρι τα σαλόνια. Είχαμε βάλει εξ αρχής ένα τριετές πλάνο με φόντο την άνοδο στη Β' Εθνική. Η αλήθεια είναι πως τα καταφέραμε νωρίτερα, οπότε θα θέσουμε νέους στόχους".

- Το γεγονός πως ήσασταν στην κορυφή από την 1η αγωνιστική προσέθεσε έξτρα πίεση στην τελική ευθεία;
"Ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα αρκετά καλά. Παρότι στην πορεία κάναμε μια ήττα στον Πορφύρα, δεν μας επηρέασε όσον αφορά στην εξέλιξη της σεζόν. Βγήκαμε πρωταθλητές χειμώνα, πρωταθλητές στη regular season. Στην ουσία, στα playoffs έπρεπε να υοστηρίξουμε όσα είχαμε παρουσιάσει όλη τη σεζόν. Σίγουρα, δεν ήμασταν τόσο καλοί όσο μέσα στη χρονιά. Θεωρώ πως γενικότερα ήμασταν καλύτεροι στα παιχνίδια που παίξαμε, παρότι είναι αρκετά διαφορετικοί οι αγώνες των playoffs. Είχαμε ένα κενό διάστημα τριών εβδομάδων με αγωνιστική απραξία, εν αναμονή της ολοκλήρωσης των προημιτελικών. Το αποτέλεσμα δείχνει όμως ότι τα καταφέραμε μια χαρά και δικαιωθήκαμε για την προσπάθεια που κάναμε όλη τη σεζόν".

- Πώς θα χαρακτήριζες συνολικά το επίπεδο της National League 2 και τo format που έχει πλέον αυτή;
"Δεν το θεωρώ πολύ δίκαιο. Ο Χολαργός για παράδειγμα είχε μόνο δύο ήττες στη regular season, ο δεύτερος της βαθμολογίας είχε έξι κι όλοι οι άλλοι αρκετές περισσότερες. Όλο αυτό δεν μετεφραζόταν σε κάτι στα playoffs. Θα μπορούσε να υπάρχει κάποιο πιο καθαρό πλεονέκτημα, πέρα από αυτό της έδρας. Ο κόσμος του Χολαργού αγκάλιασε όλη αυτή την προσπάθεια, δήλωσε βροντερό παρών και μας βοήθησε αρκετά, ειδικά στα playoffs. Έδωσε μεγάλη ώθηση σε όλους".

Photo Credits: Γιώτα Μπρέκη

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software