Καρακώστας: "Οι πόλεις της επαρχίας διψάνε για σεμινάρια"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Ο Φώτης Καρακώστας θα είναι εκ των ομιλητών του Τοπικού Σεμιναρίου "Βόλος 2024" που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο ΕΑΚ Βόλου. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την ομιλία του και για τα οφέλη τέτοιων πρωτοβουλιών από τον Σύνδεσμο.

Θυμίζουμε πως η συμμετοχή των προπονητών στο "Βόλος 2024" είναι δωρεάν.

- Γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο θέμα για ανάλυση;
"Επέλεξα να μιλήσω γι αυτό το θέμα γιατί πρέπει να υπάρχουν κάποια plays που να είναι άμεσα συνδεδεμένα με το transition της ομάδας. Δεύτερον θεωρώ πως αυτό είναι κάτι που έχει εφαρμογή όχι μόνο σε τέτοιες ομάδες, που δουλεύω εγώ, αλλά και σε μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες. Ακόμη κι οι εφηβικές ομάδες, πρέπει να τρέξουν το transition τους με ένα συγκεκριμένο τρόπο, ώστε μέσα από αυτό και τους κανόνες που θα μπουν να βγάλουν μέρος του ταλέντου και της προσωπικότητάς τους".

- Τι είναι αυτό που σας έχει βοηθήσει περισσότερο από την παρακολούθηση των σεμιναρίων;
"Η παρακολούθηση σεμιναρίων είναι για μένα εκ των ων ουκ άνευ, κάτι πάρα πολύ σοβαρό. Ανέκαθεν παρακολουθώ σεμινάρια, εδώ και τριάντα χρόνια που είμαι προπονητής. Βλέπεις διαφορετικές φιλοσοφίες, παίρνεις ιδέες, βλέπεις κάτι που συμφωνεί με τη δική σου φιλοσοφία και παίρνεις μια τύποις επιβεβαίωση ότι κάνεις κάτι καλά. Είναι επίσης μια τροφή σκέψης για να δημιουργήσεις κάτι διαφορετικό. Μέσα από τις συζητήσεις και τις κουβέντες, βγαίνουν πολύ ωραίες ιδέες γενικά".

- Τι είναι αυτό στο οποίο προσδοκάτε ως ομιλητής, αυτή τη φορά;
"Αυτό που με ενδιαφέρει ως ομιλητής είναι το ίδιο που με ενδιαφέρει κι ως ακροατής. Θα ήθελα δηλαδή το ακροατήριο να έχει άμεση πρόσβαση σε οποιαδήποτε απορία. Να μην είναι μονόλογος η ομιλία, αλλά ο οποιοσδήποτε έχει μια απορία να την καταθέτει άμεσα για να τη συζητήσουμε. Ξέρω ότι πάρα πολλοί συνάδελφοι ζητούν ασκησιολόγια, οπότε θεωρώ προσωπικά πως θα δείξω αρκετά πράγματα μέσα στον χρόνο που θα έχω".

- Ποια η σκέψη σας για τις πρωτοβουλίες του ΣΕΠΚ να διοργανώνει τοπικά σεμινάρια ανά την Ελλάδα;
"Οι πόλεις της επαρχίας διψάνε για σεμινάρια. Υπάρχουν συνάδελφοι που θέλουν να επιμορφωθούν, αλλά το κόστος είναι μεγάλο για να πάνε σε μια μεγάλη πόλη, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Οπότε, όταν τους δίνεται η δυνατότητα να βρεθούν σε ένα τοπικό σεμινάριο είναι κάτι σημαντικό. Μπράβο στον ΣΕΠΚ γι αυτή την πρωτοβουλία".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software